GARANTIE

Termenul de garantie este de 18 luni de la data cumpararii. Pentru a beneficia de garantie cumparatorul este obligat sa respecte instructiunile de folosinta indelungata si sa prezinte certificatul de garantie in original impreuna cu bonul sau factura de cumparare . Durata medie de folosire a bicicletei este de 5 ani.Bicicleta dumneavoastră este garantată împotriva defectelor de material sau împotriva defectelor de fabricaţie de la data cumpărării după cum urmează:

1.PIERDEREA GARANTIEI

Garantia se pierde in urmatoarele situatii:-bicicleta nu a fost folosita in conformitate cu modul de intrebuintare si exploatare.-in cazul in care clientul nu poate prezenta certificatul de garantie sau seria bicicletei nu corespunde cu cea din certificate .-in cazul in care defectiunea a fost provocata de folosirea incorecta si anume: suprasarcina , accidente ,lovituri,sarituri,participari la concursuri sau competitii-la bicicleta s-au facut interventii sau reparatii de catre client sau persoane neabilitai.e de vanzator.-in cazul in care depozitarea a fost necorespunzatoare si defectiunea este provocata de o folosire neglijenta .-Neefectuarea reviziilor tehnice

2.OBIECTUL GARANTIEI

Cadrul si furca se schimba in caz de fisurare sau rupere la sudura dar nu se schimba daca prezinta defectiuni la partea filetata indoiri sau lovituri.-anvelopele au o garantie de 2 luni. Anvelopele se vor schimba in cazul in care prezinta defectiuni de  fabricatie dar nu se vor schimba in cazul in care prezinta o uzura neuniforma , taieturi sau prezinta o uzura normala.-janta se schimba in cazul in care este fisurata dar nu se schimba daca roate este descentrata sau prezinta urme de lovituri.-butucii se vor schimba daca prezinta defecte de fabricatie dar nu se schimba daca janta prezinta urme de lovituri sau axul butucului este indoit.

-pinionul spate se va schimba daca se rupe clichetul dar nu se va schimbadaca prezinta uzura normala sau este plin de mizerie-foaia de angrenaj se va schimba in cazul in care se constata ruperea de pepedalier dar nu se va schimba daca prezinta indoiri, defectiuni la partea filetata sau pedalele prezinta urme de zgarieturi.-manetele de schimbator si frana se vor schimba daca prezinta defectiuni de fabricatie sau se rup fara a prezenta urme de lovituri dar nu se vor schimba daca clientul nu poate prezenta toate partile manetei sau prezinta urme de zgarieturi.-ghidonul si suportul de ghidon se vor schimba daca se rup dar nu se vor schimba daca prezinta urme de lovituri sau sunt indoite.-pedalele , saua , camerele , lantul, sabotii de frana , cablurile si camasile de cablu, accesoriile (farul, aripile , portbagajul , piciorul de sprijin , cosul , pompa, rotile ajutatore, soneria , stopurile) nu intra in garantie acestea fiind consumabile.-nu se garanteaza partea filetata si piesele supuse uzurii normale.-centrarea rotilor nu se face in garantie datorita faptului ca descentrarea se produce in cazul folosiri necorespunzatoare a bicicletei si anume: suprasarcina, sarituri , treceri peste obstacole.

 

3.UTILIZAREA BICICLETEI

Bicicleta suporta o greutate de maxim 110 Kg (Recomandat 90 kg)-presiunea aerului recomandata in roti este de 1,5-2 ,5 bari -inainte de utilizare bicicletei este obligatorie verificarea functionarii eficiente a franelor, verificarea presiunii in roti, reglarea inaltimii ghidonului si a seii in functie de utilizatorul bicicletei, verificarea suruburilor daca sunt bine stranse , dotarea cu avertizor sonor.-la utilizarea bicicletei este obligatorie folosirea castii de protectie cotierelor si genunchierelor

-pentru a circula pe drumurile publice este obligatorie cunoasterealegislatiei rutiere privind modul de circulatie de catre utilizator.-in cazul circularii pe timp de noapte conform regulilor de circulatie in vigoare este obligatorie dotarea bicicletei cu: far fata , stop de culoare rosie spate , catadioptrii pe roti.

4.MODUL DE FOLOSIRE A BICICLETEI

La franarea bicicletei se actioneaza frana spate si numai la coborari cu o dificultate mai mare sau franari de urgenta se actioneaza si frana fata. -este interzisa folosirea bicicletei pe timp de noapte sau polei deoarece este instabila si se pot provoca accidente.-nu este permisa folosirea pinionului mic fata cu pinionul mic spate si folosirea pinionului mare fata cu pinionul mare spate deoarece provoaca uzura schimbatoarelor fata spate , pinioanelor si lantului.-la folosirea bicicletei periodic se recomanda curatarea pinioanelor si a lantului-schimbarea vitezelor se va face numai in timpul pedalarii actionandu-se pedala cu o forta cat mai mica.-la folosirea bicicletei periodic se recomanda curatarea pinioanelor si a lantului cu o perie adecvata si ungerea lor cu lubrifiant special , nu este permisa ungerea cu vaselina deoarece se depune praful si provoaca o uzura prematura al lor

5.REGLAJUL BICICLETEI

Reglarea franelor: franele se vor verifica inainte de fiecare utilizare , maneta de frana trebuie sa aiba o cursa suficienta pentru a putea actiona frana in cazul in care nu este suficient de mare se intinde cablul din surubul de prindere a cablui dispus pe sistemul de franare. Sabotii trebuie astfel reglati incat sa fie paraleli cu janta .-reglarea schimbatoarelor: la fel ca si in cazul franelor ,schimbatoarele trebuie verificate inainte de utilizare . Reglarea schimbatoarelor se face prin pozitionarea lor pe pinion mic atat fata cat si spate , astfel ca tensiunea din arcul schimbatorului sa fie minima. Se va slabi surubul de prindere a cablului si se va intinde usor cablu, moment in care se va restrange surubul de prindere a cablului. O ajustare fina de intindere sau slabire a cablului se va putea face ulterior prin rotirea surubului prin care intra cablul de schimbator (in cazul schimbatorului spate).-pozitionarea seii: ca punct de reper aveti lungimea piciorului. Stand asezat pe sa cu piciorul pe pedala, in pozitia cea mai de jos a bratului pedalier, piciorul trebuie sa fie aproape intins si paralel cu tija de sa.

Daca nu este asa, trebuie ajustata inaltimea seii prin slabirea surubului care fixeaza tija de sa si reglarea inaltimii corecte. lnaltimea maxim admisa este inscriptionata pe tija de sa. Este interzisa depasirea acestui semn! Pozitionarea unghiului de inclinare a seii se poate face , in functie de preferintele fiecaruia , cu ajutorul sistemului de reglare existent sub sa. Recomandam ca linia imaginara formata de unghiul de inclinatie a seii sa fie paralela cu solul. -pozitionarea ghidonului: inaltimea ghidonului poate fi ajustata cu ajutorul surubului de reglaj, care nu poate depasi semnul maxim admis inscriptionat pe tija de ghidon. Unghiul de inclinare a ghidonului poate fi ajustat in functie de preferinte cu ajutorul surubului de reglaj.

6.REVIZIILE TEHNICE

In perioada de garantie, reviziile tehnice si eventualele lucrari de reparative se vor realiza numai in centrele service autorizate.Revizia tehnica se face periodic, odata la 6 luni. Ea nu este gratuita, deoarece presupune: atit verificarea amanuntita a bicicletei dumneavoastra (constatare gratuita), cit si reglaje frine si schimbatori de viteze, curatare si ungere sisteme de engremare, alte operatii necesare intretinerii bicicletei cit si sigurantei dumneavoastra.Rezultatele reviziilor effectuate se completeaza in certificatul de garantie, de catre unitatea service autorizata, care a efectuat revizia

ATENTIE! Neefectuarea reviziilor atrage dupa sine pierderea garantiei

 

 


Compare